Трамп запропонував медичну допомогу британському премʼєру Джонсону. До Лондона відправили медиків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп запропонував медичну допомогу в лікуванні премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який знаходиться в реанімації через коронавірус. Він зустрічався з цього питання з американськими фармацевтичними компаніями і направив до Лондона групу медиків.

Про це повідомляє The Guardian.

Трамп говорив з головами компаній, які розробляють експериментальні препарати проти коронавірусу. Він не назвав самі компанії і препарати, але за даними журналістів, раніше провів конференцію про препарати з керівниками фармкомпаній Amgen, Genetech, Gilead і Regeneron.

За словами Трампа, з лікарями британського премʼєр-міністра вже відбувся діалог.

«Вони [американські компанії] прийшли з рішеннями і виконали неймовірну роботу. Я попросив негайно звʼязатися з Лондоном. Вони дійсно просунулися в терапії [...]. У лондонському офісі є все, що їм потрібно. Подивимося, чи зможемо ми допомогти», — сказав Трамп.

Як пише газета, Трамп послідовно просував протималярійний препарат гідроксихлорохін у поєднанні з антибіотиком азитроміцином як такий, що «змінює хід» боротьби з коронавірусом. При цьому чиновники з Міністерства охорони здоровʼя і соціальних служб США заявляли, що немає ніяких доказів їх ефективності.

  • Джонсон повідомив, що інфікований коронавірусом, 27 березня. Тоді він розповів, що здав тест, відчувши «слабкі симптоми» захворювання: температуру, кашель. Джонсон залишався на домашньому карантині, продовжуючи працювати з урядом у режимі відеозвʼязку.
  • 5 квітня Джонсона госпіталізували до лікарні Святого Томаса в Лондоні, адже 10 днів поспіль після позитивного результату тесту на коронавірус у нього трималася висока температура і був кашель. Вже 6 квітня його перевели у відділення інтенсивної терапії.