Стан премʼєра Великої Британії Джонсона погіршився. Він у реанімації

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Премʼєр-міністр Британії Борис Джонсон, у якого діагностували коронавірус, перебуває у відділені інтенсивної терапії через погіршення самопочуття. Про це заявив його речник, передає The Guardian.

Речник також запевнив, що Джонсон залишається притомним.

«Протягом цього дня стан премʼєр-міністра погіршився, і за порадою медичної бригади його перевели до відділення інтенсивної терапії», — йдеться у заяві.

Джонсон попросив міністра закордонних справ Домініка Рааба, який є першим державним секретарем, замінити його у тих справах, де це необхідно.

«Премʼєр-міністр отримує відмінний догляд і дякує всьому персоналу медичної служби за їхню наполегливу працю та відданість», — додав речник премʼєра.

  • Джонсон повідомив, що інфікований коронавірусом, 27 березня. Тоді він розповів, що здав тест, відчувши «слабкі симптоми» захворювання: температуру, кашель. Джонсон залишався на домашньому карантині, продовжуючи працювати з урядом у режимі відеозвʼязку.
  • 5 квітня Джонсона госпіталізували до лікарні Святого Томаса в Лондоні, адже 10 днів поспіль після позитивного результату тесту на коронавірус у нього трималася висока температура і був кашель.