Убивство журналіста у Словаччині: кілер отримав 23 роки вʼязниці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Словаччині колишнього військового засудили до 23 років увʼязнення за вбивство журналіста Яна Куцяка і його нареченої. Про це пише ВВС.

Рішення ухвалив Спеціалізований кримінальний суд міста Пезінок, що на північ від Братислави. 37-річний військовий Мирослав Марчек зізнався у вбивстві пари, яке скоїв у лютому 2018 року. Обвинувачений на засіданні не був присутній. Зазначається, що прокуратура просила про 25-річне увʼязнення і має намір оскаржити вирок.

Убивство Яна Куцяка

Журналіста і його наречену Мартіну Кушнірову розстріляли 21 лютого 2018 року в їхньому будинку поблизу Братислави. Куцяк працював у місцевому виданні Aktualít, готував розслідування про політиків і підприємців. Перед смертю він працював над публікацією про звʼязки оточення премʼєр-міністра Словаччини Роберта Фіцо з італійськими злочинними групами. Однак, за словами прокуратури, підозри щодо участі у вбивстві італійської мафії, про яку писав журналіст, не підтвердилися. Вбивство журналіста викликало багатотисячні протести, результатом яких стала відставка Фіцо.