Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка назвав замовника злочину. Це — місцевий бізнесмен

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка назвав замовника злочину. Це — місцевий бізнесмен

Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images

Золтан Андруско, один із підозрюваних у причетності до вбивства словацького журналіста Яна Куцяка і його нареченої заявив, що злочин «замовив» бізнесмен Маріан Кочнер, повідомляє ТАСС з посиланням на Словацьке радіо.

Слідство встановило, що Кочнер, якого перед цим арештували в іншій справі, минулої осені телефоном погрожував журналісту розправою. Той розслідував значні фінансові махінації підприємця.

Поліція поки не висувала Кочнеру офіційних звинувачень в організації замовного вбивства. Правоохоронці активно шукають додаткові докази, які могли б підтвердити свідчення Андруско.

Між тим, 1 жовтня генеральний прокурор Словаччини Ярослав Чижнар повідомив, що замовила вбивство жінка . Місцеві ЗМІ уточнили інформацію, додавши, що це — Олена Жужова, яка працювала перекладачем у Кочнера. Підприємець нібито є хрещеним батьком дочки 44-річної жінки.

За даними слідства, замовник заплатив кілеру за вбивство журналіста €70 тис. Із них €50 тис. вбивця отримав готівкою, а €20 тис. списали на погашення боргу.

27 та 29 вересня за звинуваченням у причетності до вбивства журналіста поліція затримала Жужову, а також безпосереднього вбивцю, 40-річного Томаша Сабо, його родича Мирослава Марчека та співучасника Золтана Андруско.