Нардеп Лерос прийшов на допит до СБУ. Його хотіли допитувати з іншого провадження

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Нардеп Гео Лерос («Слуга народу») прийшов на допит до Служби безпеки України через опубліковані відео про брата глави Офісу президента Дениса Єрмака. Про це повідомив у Facebook адвокат Масі Найєм.

Кримінальне провадження щодо записів відкрите за ч. 2 ст. 359 ККУ «незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації». Під час допиту Леросу повідомили, що провадження також об’єднали з іншою справою за ст. 190 ККУ (шахрайство).

Тому адвокат подав клопотання про перенесення допиту, але при цьому наголосив, що нардеп не відмовляється свідчити.

«Але нам не зрозуміла логіка (назвемо це так), за якою і СБУ, і ДБР викликають на допит за справою з однією кваліфікацією, а потім об’єднують, додаючи синхронно ст. 190 ККУ», — розповів Найєм.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці й «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає , що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».

Пізніше у коментарі «Бабелю» Денис Єрмак спростував інформацію про те, що обговорював з ким-небудь призначення на державні посади.