Нардеп Лерос прийшов на допит до ДБР. Його справи обʼєднали та додали нові статті

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Нардеп Гео Лерос («Слуга народу») прийшов на допит до Державного бюро розслідувань через опубліковані відео про брата глави Офісу президента Дениса Єрмака. Про це у Facebook написав адвокат Масі Найєм.

Адвокат розповів, що разом із нардепом прибув за повісткою. Йому та Леросу повідомили, що вчора кримінальні провадження обʼєднали й тому додали наступні статті: 328 (розголошення державної таємниці), 344 (втручання у діяльність державного діяча) і ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Найєм додав, що під час допиту заявив клопотання про його перенесення.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці й «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОПУ начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає , що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».

Пізніше у коментарі «Бабелю» Денис Єрмак спростував інформацію про те, що обговорював з ким-небудь призначення на державні посади.