У Києві біля Гідропарку сталася сутичка з поліцією. Є затримані

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На вході в столичний Гідропарк (Венеціанський міст) сталася сутичка між поліцією і групою людей, які намагалися пройти на відкритий спортмайданчик.

Громадяни заявили, що поліція порушує їх право на вільне пересування, закривши доступ в парк. Поліція каже, що перекрила вхід у Гідропарк згідно із розпорядженням Кабінету міністрів про введення посилених карантинних заходів в країні з 6 квітня.

В результаті інциденту були затримані щонайменше двоє людей.

Представник поліції діалогу в коментарі «Радіо Свобода» заявив, що затримані не надали свої документи, після чого їх «запросили» в Дніпровське управління поліції.

Правоохоронці пізніше повідомили, що затримали двох чоловіків 1979 і 1988 року народження за порушення правил карантину. На них склали адмінпротоколи, які передадуть до суду.

«Один з них перебував на вулиці без засобів індивідуального захисту, а другий — знаходився у парковій зоні без документів», — заявили у поліції.

Затриманими виявилися голова організації «Націонал-патріотичний рух України» Михайло Ковальчук та активіст Сергій Бригадир. Ковальчук написав, що з відділення їх везуть до Дніпровського суду Києва.