Маск заборонив працівникам SpaceX користуватися Zoom. У NASA теж від нього відмовилися

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У космічній компанії Ілона Маска SpaceX персоналу заборонили користуватися популярним сервісом для відеоконференцій Zoom, бо він не гарантує безпеку та конфіденційність. Про це пише Reuters.

Це рішення ухвалили через кілька днів після того, як правоохоронні органи США попередили користувачів, що сервіс не захищає повністю від стороннього підключення.

В електронному листі від 28 березня керівництво SpaceX повідомило працівників, що доступ до Zoom відключено, і запропонувало надалі використовувати для комунікації електронну пошту або телефон.

NASA, один з найбільших клієнтів SpaceX, теж заборонив своїм працівникам використовувати Zoom. Це підтвердила представниця космічного агентства США Стефані Шірхольц.

При цьому, як пише The Verge, аудиторія Zoom збільшилася до 200 мільйонів осіб на добу, коли у грудні аудиторія була 10 мільйонів користувачів.

Що таке Zoom?

Компанія зі штаб-квартирою в Каліфорнії, яка надає послуги віддаленого конференц-звʼязку з використанням хмарних технологій. Програма Zoom дозволяє проводити відеоконференції, онлайн-зустрічі, створювати чати й організовувати спільну роботу.

Особливий інтерес до Zoom зʼявився після запровадження в усьому світі карантину через епідемію коронавірусу. Обмеження призвели до того, що безліч користувачів були змушені перейти на віддалену роботу й стали активно використовувати для цього саме цю програму.

  • У США проти Zoom подали позов зі звинуваченням у розкритті персональних даних користувачів.