У США подали позов проти сервісу Zoom. Його звинувачують у передачі Facebook даних своїх користувачів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США проти програми для відеоконференцій Zoom подали позов зі звинуваченням у розритті персональних даних користувачів, пише Bloomberg.

Позов подав один з користувачів до федерального суду Сан-Хосе (Каліфорнія). Компанію звинувачують у тому, що вона збирає інформацію, коли користувачі встановлюють або відкривають програму Zoom, і передає її без попередження третім особам, включно з Facebook.

Користувач скаржиться, що політика конфіденційності Zoom не повідомляє про наявність у програмі коду, який розкриває інформацію Facebook і, можливо, іншим компаніям. На думку позивача, «абсолютно неадекватні заходи з розробки програми та забезпечення її безпеки призвели та будуть призводити до несанкціонованого розголошення особистої інформації користувачів».

Що таке Zoom?

Компанія зі штаб-квартирою в Каліфорнії, яка надає послуги віддаленого конференц-звʼязку з використанням хмарних технологій. Програма Zoom дозволяє проводити відеоконференції, онлайн-зустрічі, створювати чати й організовувати спільну роботу.

Особливий інтерес до Zoom зʼявився після запровадження в усьому світі карантину через епідемію коронавірусу. Обмеження призвели до того, що безліч користувачів були змушені перейти на віддалену роботу й стали активно використовувати для цього саме цю програму.