«Інтертелекому» анулювали ліцензію на 4G-звʼязок. Компанія не заплатила 195 млн гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Нацкомісія з регулювання у сфері звʼязку та інформатизації (НКРЗІ) анулювала ліцензію оператора «Інтертелеком» на 4G-звʼязок, оскільки компанія не заплатила 195 млн гривень за цю ліцензію.

Про це йдеться в заяві Нацкомісії.

«Інтертелеком» заплатив лише 1 млн гривень, що становить близько 0,5% від тієї суми, яка мала надійти в бюджет до 10 березня 2020 року. У Нацкомісії кажуть, що наступним кроком буде анулювання дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів.

Як повідомляє Міністерство цифрової трансформації, «Інтертелеком» підписала план про перерозподіл частот під 4G в регіонах ще в жовтні 2019 року. Цей план був також підписаний «Київстаром», Vodafone і lifecell. У грудні «Інтертелеком» подала заяву на отримання нової ліцензії на впровадження 4G і Нацкомісія виставила рахунок, який так і не оплатили.

Тепер компанія повинна домовлятися з НКРЗІ або припинити свою діяльність. До 5 квітня компанія повинна звільнити частину зайнятих каналів під 4G (частоти 800—900 МГц) в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській і Волинській областях.

  • «Київстар», Vodafone і lifecell вже отримали ліцензії на експлуатацію радіоелектронних засобів в діапазоні 800—900 МГц, заплативши від 121 млн (lifecell) до 262 млн гривень («Київстар»).
  • У середині вересня 2019 року колишній віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні запустять мережу пʼятого покоління (5G) після того, як країна буде мати повноцінне покриття третього і четвертого поколінь.