У Зеленського обіцяють запустити в Україні 5G. За кілька років

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

В Україні обіцяють запустити мережу пʼятого покоління (5G) після того, як країна матиме повноцінне покриття третього і четвертого покоління. На конференції YES віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що це відбудеться через кілька років.

«Наша мета в найближчі три роки зробити так, щоб 100% соціальної інфраструктури і 100% населених пунктів отримали доступ до широкосмугового інтернету. Ми хочемо закріпити на рівні закону мінімальну швидкість інтернету, яка у нас буде», — зазначив він.

Федоров розповів, що на сьогоднішній день вже є домовленість з українськими операторами, тому план буде представлений на форумі в Маріуполі.

«...ми за рік або два зробимо так, щоб на кожній ділянці України був класний 3G /4G. І поки ми не полагодимо ці базові речі, ми не перейдемо на наступний рівень. [...] Ми спілкуємося з різними компаніями щодо впровадження 5G. Але якщо говорити реалістично, то давайте ми за ці три роки покажемо і компаніям, і світу, і українцям, що ми рухаємося і вирішуємо проблеми. І коли я буду їхати в поїзді з Києва в Запоріжжя, і у мене буде ловити нормальний 4G, потім ми з вами поговоримо про 5G», — підкреслив він.

  • Китайська компанія Huawei могла таємно допомогти побудувати безпровідну 3G-мережу Koryolink для Північної Кореї.
  • Міністерство торгівлі США внесло китайську компанію Huawei, яка є найбільшим в світі виробником телекомунікаційного обладнання, до так званого «чорного списку обʼєктів» (Entity List).