АМКУ: Мережі АЗС від грудня зменшили ціни на пальне на 13% і погодилися знизити ще

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Найбільші мережі автозаправних станцій погодилися на пропозицію Антимонопольного комітету знизити ціни на пальне з огляду на обвал цін на нафту. Про це повідомляє пресслужба АМКУ за результатами зустрічі з керівниками мереж.

В АМКУ наголошують, що підставою для зниження вартості бензину і дизпалива є обвал світових цін на нафту та зменшення оптових цін на пальне. При цьому підкреслюють, що від 5 грудня ціни на бензин і дизпаливо на АЗС знизилися в середньому на 13%.

На зустрічі керівники мереж погодилися, що є всі умови для подальшого зниження цін на бензин і дизпаливо. Тому в АМКУ очікують, що незабаром пальне на АЗС знов подешевшає.

  • В Антимонопольному комітеті також заявили, що мережі АЗС можуть знизити ціни на бензин ще на 3—5 гривень.
  • Раніше мережі АЗС знизили ціни на пальне. Так, ОККО та WOG знизили ціни на всі види пального на 1 гривню за літр. Компанія AMIC знизила ціни на бензин на 20 копійок, а перед тим на 50 коп./л. Столична мережа KLO на 50 копійок знизила ціну бензину А-92 і на 30 коп./л А-95 і ДТ.
  • Раніше фʼючерси на WTI (основна марка у США) подешевшали до $22,90 за барель — це найнижчий показник з березня 2002 року.