АМКУ: Ціни на бензин можна знизити ще на 3—5 гривень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Антимонопольному комітеті заявили, що мережі автозаправочних станцій можуть знизити ціни на бензин ще на 3—5 гривень. Про це повідомили у пресслужбі АМКУ.

У комітеті кажуть про подальше зменшення цін на АЗС і про потенціал до ще більшого їх зниження. Для бензину марки А-95 виправданим може бути зниження ще на 3—5 гривень.

Також в АМКУ анонсували зустрічі з керівниками мереж АЗС, яка «дозволить наблизитися до роздрібних цін на високооктанові бензини та дизельне пальне до рівня, який відображав би справжню, дієву конкуренцію на цьому ринку». АМКУ дізнатися від мереж АЗС, чому вони не знижують ціни на бензин після обвалу цін на нафту на світовому ринку.

  • Раніше мережі АЗС знизили ціни на пальне. Так, АЗС ОККО та WOG знизили ціни на всі види пального на 1 гривню за літр. Компанія AMIC знизила ціни на бензин на 20 копійок, а перед тим на 50 коп./л. Столична мережа KLO на 50 копійок знизила ціну бензину А-92 і на 30 коп./л А-95 і ДТ.
  • Раніше фʼючерси на WTI (основна марка у США) подешевшали до $22,90 за барель — це найнижчий показник з березня 2002 року.