Forbes знайшов видавця журналу в Україні. Перший номер вийде навесні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Forbes Inc. знайшла видавця для запуску свого журналу в Україні та планує вже навесні випустити перший номер.

Про це компанія повідомляє на своєму сайті.

Видавцем стане компанія «Уяви!». Її кінцеві бенефіціари — колишній головний редактор «Forbes Україна» Володимир Федорин і бізнесмен з Білорусі Артур Гранц (співвласник мережі магазинів дьюті-фрі «БФ Груп»).

Журнал виходитиме 10 раз на рік двома мовами — українською та російською. Інтернет-версія журналу зʼявиться у другій половині 2020 року.

Катерина Горчинська, яка була претендентом на посаду головного редактора українського Forbes після перезапуску, підтвердила запуск журналу. Вона розповіла, що словацькі видавці Barecz&Conrad, які повинні були запускати український Forbes, вирішили не виходити на ринок через погрози. Вона не уточнила, хто і як саме їм погрожував.

Горчинська також написала, що після відмови Barecz&Conrad вона знайшла інвесторів для запуску журналу, але Forbes Inc. зрештою дала ліцензію на перезапуск компанії «Уяви!».

  • Журнал випустив свій останній номер у 2017 році, а редакція журналу звільнилася повним складом. Причиною став тиск і цензурування журналу з боку нових власників UMH, що у 2013 році в Бориса Ложкіна викупив олігарх-втікач Сергій Курченко.
  • У червні 2019 року на позицію головного редактора «Forbes Україна» пропонувалася колишня заступник головного редактора Kyiv Post і виконавчий директор «Громадського телебачення» Катерина Горчинська.