В Україні понад 500 мобільних груп для тестування на коронавірус і 240 лікарень для госпіталізації

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні створили 567 мобільних медичних груп для проведення тесту на коронавірус у виїзних умовах. Бригади виїжджатимуть до пацієнтів і забиратимуть зразки. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоровя Віктор Ляшко.

«Вони [групи] створені для того, щоб забирати зразки для проведення тестування у вірусологічних лабораторіях методом ПЛР […] Це саме ті бригади, які будуть виїжджати на місце дислокації пацієнта і забирати зразки, а потім передавати їх до лабораторій», — розповів Ляшко.

Він попросив українців повідомляти на гарячу лінію МОЗ, якщо їм відмовляють у тестуванні.

Також в Україні визначили 240 медзакладів для госпіталізації пацієнтів, інфікованих коронавірусом. Це лікарні першої хвилі, які прийматимуть таких пацієнтів. У МОЗ зазначають, що за необхідності цей список буде збільшуватись.

У відомстві кажуть, що основним критерієм вибору закладу була безпека пацієнтів — щоб госпіталізовані з коронавірусом отримували необхідні послуги без переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з іншими захворюваннями, не перетинались з інфікованими коронавірусом.

У 240 закладах, за даними МОЗ, передбачено 4,1 тис. місць для ізоляції хворих, 67 тис. ліжок-місць. Кількість апаратів штучної вентиляції легень — понад 1,8 тис.

Перелік лікарень тут.