Розсадник коронавірусу. Гості курорту в Австрії звинуватили місцеву владу в запізнілій реакції на епідемію і готують позов

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Відпочивальники австрійських курортів Ішгль та Пацнаунталь готують позов проти влади федеральної землі Тироль, яку звинувачують у запізнілій реакції на спалах коронавірусу. Про це пише Deutsche Welle.

Позов готує Товариство захисту прав споживачів Австрії. Заяву вже підписали 400 осіб. Як пише видання, курорт Ішгль вважається розсадником коронавірусу в Європі. Товариство покладає відповідальність за це на главу уряду Тиролю Ґюнтера Платтера, мера містечка Ішгль та власників готелів і підйомників на курорті.

Як пише DW, на початку березня в бармена одного з місцевих барів у Ішглі виявили коронавірус, однак місцева влада повідомила, що загрози немає, а тому курорт залишався відкритим. Карантин у Тиролі запровадили лише 12 березня. Між тим у самій Австрії, а також у Німеччині, Данії, Норвегії, Ісландії, Швеції, Великій Британії та Канаді виявили сотні заражених, які відпочивали саме в Ішглі.

  • Житель Житомира, в якого виявили коронавірус, працював у туристичній фірмі та возив туристів до Австрії, але цю інформацію приховав.