Мер Житомира повідомив про перший випадок коронавірусу у місті. Хворий повернувся з Австрії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Житомирі підтверджений перший випадок захворювання на коронавірус COVID-19. Хворий повернувся з Австрії, повідомив на своїй сторінці у Facebook міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

За його словами, хворому — 56 років, зараз його стан нормальний. «У нас перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус у Житомирі. Це житомирянин, який повернувся з Австрії. Лабораторні дослідження підтвердили наявність коронавірусу в цієї людини».

У Житомирі планують організувати декілька груп медичних працівників, які в аеропорту «Бориспіль» та на залізничній станції «Київ-пасажирський» будуть фіксувати стан здоров’я мешканців міста. «Щоб максимально відслідкувати тих людей, які зараз повертаються спецрейсами з-за кордону, а також потягами. Якщо є температура та інші ознаки захворювання, одразу пройти експрес-тести», — пояснив Сухомлин.

  • Станом на ранок 19 березня МОЗ підтвердило в Україні 16 випадків коронавірусу: у Чернівецькій області захворіли 10 людей, у Житомирській — 1, у Київській — 2, у Донецькій — 1, у Києві — 2. Летальних випадків також два.
  • У Київській області другою людиною, в якої виявили коронавірус, стала дружина народного депутата Сергія Шахова.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) заявила про початок перших випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19.