У Києві сім лікарень приймають інфікованих коронавірусом. Метро можуть не відкрити 3 квітня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві визначені сім лікарень для прийому та лікування інфікованих коронавірусом COVID-19. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Пацієнтів з коронавірусом приймають Олександрівська лікарня, міська лікарня № 4, лікарня № 9, дитяча лікарня № 1, дитяча клінічна інфекційна лікарня, пологовий будинок № 3 та пологовий будинок № 5. Наразі 20 киян отримують допомогу в Олександрівській лікарні, один — у клінічній лікарні № 4.

Кличко зазначив, що ці заклади забезпечені експрес-тестами, витратними матеріалами та необхідними засобами захисту. При цьому він наголосив, що клінічна лікарня № 8 не входить до переліку закладів, що визначені як опорні для прийому інфікованих коронавірусом.

Крім того, Кличко спростував, що в Олександрівську лікарню пацієнтів приймають у залежності від статусу: «Олександрівська лікарня першою почала приймати хворих. Статус хворого в даному випадку не грає жодної ролі. Наприклад, студент, що заразився в Україні, теж був госпіталізований до Олександрівської лікарні».

Кличко також повідомив, що не знає, чи запрацює метро в столиці 3 квітня, бо якщо коронавірус буде поширюватися надалі, то обмеження продовжать.

«Метро у столиці призупинило перевезення пасажирів 17 березня, попередньо — до 3 квітня, але ми стежимо за розвитком ситуації. Якщо вірус поширюватиметься з такою ж динамікою і надалі, обмеження діятимуть», — наголосив мер.