У Києві заборонили користуватися дитячими майданчиками та дезінфікуватимуть багатоповерхівки. А в аптеку пускатимуть одну людину на 10 кв. м

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві з 21 березня заборонено користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях. Таке рішення 21 березня ухвалила комісія КМДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні за головування мера Віталія Кличка.

Районні держадміністрації Києва та «Київзеленбуд» повинні провести роз’яснювальну роботу щодо заборони користуватися дитячими та спортивними майданчиками. Заборона діятиме до покращення епідемічної ситуації.

«Районним в місті Києві державним адміністраціям, комунальному об’єднанню «Київзеленбуд», ГУ Національної поліції України у Києві забезпечити проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи щодо заборони користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях», — йдеться у протоколі засідання.

Також комісія вирішила, що з 25 березня в аптеках і продуктових магазинах має бути не більше однієї людини на 10 кв. м.

«Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), керівникам мережі продуктових магазинів та аптек забезпечити наявність споживачів в торгівельному приміщенні в кількості 1 особа на 10 кв. м та забезпечити заходи щодо дотримання санітарних норм».

Комісія доручила Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту фінансів КМДА до 24 березня виділити 23 млн грн на дезінфекцію житлових багатоквартирних будинків.

«Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в установленому порядку забезпечити виділення цільових коштів у розмірі 23 млн грн на проведення заходів з проведення дезінфекції житлових багатоквартирних будинків», — зазначено в протоколі.

  • Раніше Кличко повідомив, що у Києві з 23 березня на час карантину для більшості громадян припиняють пасажирські перевезення. Їздити зможуть лише працівники критично важливох сфер. Зокрема, медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці ЖКГ, працівники продуктових магазинів, аптек і стратегічних підприємств.