У Центрі громадського здоровʼя уточнили інформацію його голови про кількість тест-систем ПЛР на коронавірус. Насправді їх 521

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

До України з Китаю прибула 521 тест-система для виявлення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-дослідження), за допомогою якої діагностують коронавірусну інфекцію. Їх отримав Центр громадського здоровʼя, розповіла «Бабелю» прессекретарка установи Валерія Сало.

Раніше в. о. голови Центру громадського здоровʼя Ігор Кузін повідомив «Бабелю» про 50 тисяч таких тест-систем. Але, за словами Сало, ці дані некоректні. «Наявні тест-системи дозволяють протестувати 50 тисяч людей, але самих тест-систем у нас 521», — уточнила вона.

За словами Сало, тест-системи розподілять по всіх регіонах України. Кожна область отримає від 20 до 50 систем пропорційно до кількості населення в ній. Одна тест-система дозволяє перевірити на коронавірусну хворобу приблизно 70—95 людей. Це залежить від того, скільки людей тестують одночасно. Тест-системи для ПЛР-досліджень зараз є найточнішими при виявленні коронавірусної інфекції.

Також Центр громадського здоровʼя отримав 150 тисяч експрес-тестів на коронавірус. Вони менш надійні, але дають результат за 10—15 хвилин. Один експрес-тест призначений для однієї людини.