Понад 400 пасажирів порома опинилися в ізоляції через туриста з COVID-19. Він знав про свою хворобу і вдавав здорового

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

В Аргентині затриманий інфікований мандрівник з Уругваю, який піддав ризику 423 пасажири корабля, зійшовши на борт із хворобою, про яку знав. Про це повідомляє TN.

За інформацією аргентинського видання, 21-річний Лука Зінгерман отримав позитивний тест на коронавірус, після чого вирушив до Аргентини на поромі перевізника Buquebus. Таким чином хлопець міг інфікувати кожного, хто перебував з ним на борту, тому 423 людини були закриті на карантин у найближчих від місця прибуття готелях, а самому йому загрожує до 15 років вʼязниці.

«21-річний чоловік, який подорожував з лихоманкою на судні з 423 пасажирами з Уругваю в Аргентину, після оглядусам підтвердив, що йому поставили діагноз коронавірусу в сусідній країні. Зараз йому загрожує 15 років вʼязниці за те, що він свідомо піддав небезпеці здоровʼя пасажирів. Чоловік залишається в ізоляції в санаторії «Луїс Агота» в Буенос-Айресі», — повідомляє видання.

Сам заражений стверджує, що в нього не було симптомів хвороби, він не перебував у лікарні, не тікав з-під нагляду лікарів, а консульство Уругваю нібито дозволило йому подорожувати.

  • Через карантин у країнах Латинської Америки, покликаний не допустити поширення коронавірусу, 25-а Українська антарктична експедиція (УАЕ) була змушена повернутися в Київ.
  • У Китаї за останні три дні не було зафіксовано жодного випадку зараження COVID-19. Однак з-за кордону доставили понад 40 інфікованих громадян, що, на думку влади КНР, може викликати нову хвилю епідемії.
  • З Франції в Україну прибули 132 українці, евакуйовані через спалах коронавірусної інфекції COVID-19.