«Не вірте страшилкам». Зеленський запевнив, що в Україні вірус поширюється повільніше, ніж в Європі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський виступив з відеозверненням у звʼязку з епідемією коронавірусу і заявив, що вірус поширюється по території країни повільніше, ніж у Європі.

Глава держави підкреслив, що «страшилки про 400 тисяч хворих на коронавірус в Україні — брехня». «В черговий раз закликаю усіх українців довіряти тільки офіційним джерелам інформації», — сказав він.

За словами Зеленського, сьогодні (18 березня) виконується 57 авіарейсів, які повертають в Україну 11,5 тис. громадян. Серед них українці, які застрягли в Австрії і на Шрі-Ланці. «Сьогодні з Австрії в Україну спеціальним президентським бортом ми забираємо 33 громадянина», — додав президент.

Пізніше Офіс президента опублікував фото літака Зеленського, який доставив з Австрії в аеропорт «Бориспіль» 33 українця.

Зеленський також закликав громадян звертатися в поліцію, якщо на роботі керівники вимагають писати заяву про звільнення за власним бажанням. «Ніхто не може змусити вас піти за власним бажанням, якщо такого бажання у вас немає. Не бійтеся і не падайте духом. Якщо керівник чинить на вас тиск, повідомляйте одразу в поліцію», — сказав президент.

За його словами, уряд з 1 квітня готовий нарахувати додаткові 1000 гривень для пенсіонерів, які отримують менше 5 тисяч грн. З 1 травня буде проведена індексація пенсій.

Президент додав, що всі, хто контактував з хворим на коронавірус народним депутатом Сергієм Шаховим, встановлені і вони пройдуть швидкий тест.