Зеленський звернувся до українців за кордоном. Він пояснив, як повернутися додому

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців за кордоном, які застрягли через коронавірус, і пояснив, як вони можуть повернутися додому.

Президент закликав реєструватися у системі ДРУГ, щоб дипломати могли формувати списки громадян, які потребують допомоги. Тим, кому не вдасться зареєструватися, потрібно звернутися до українського посольства або консульства електронною поштою або за телефоном гарячої лінії.

«Найголовніше, ми всіх вас повернемо. Когось швидше, когось пізніше, але ви всі обовʼязково будете на Батьківщині. Щодо тих, хто полетів чартерними рейсами у відпустку. Сьогодні держава надає максимальне сприяння туроператорам і перевізникам, щоб вони повернули українських туристів з-за кордону», — сказав він.

Зеленський заявив, що налагоджено планове повернення українців з Єгипту, Обʼєднаних Арабських Еміратів, Домініканської Республіки, з Північної і Південної Америки. Також урядом сформовані «хабові точки», з яких українці зможуть дістатися до України безкоштовно або за пільговими цінами.

«Це такі міста: Стамбул, Дубай, Абу-Дабі, Прага, Берлін, Варшава, Перемишль, Відень, Братислава, Рига та Вільнюс», — додав він.

Тим часом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба опублікував у себе в Facebook список хабів, зазначивши, що він буде доповнюватися.