На зустрічі Зеленського з олігархами та бізнесменами домовилися створити окремий фонд для боротьби з коронавірусом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На зустрічі президента Володимира Зеленського з олігархами та бізнесменами, яка відбулася напередодні, домовилися створити окремий фонд, з якого країна зможе забезпечувати лікарні необхідними засобами на час пандемії коронавірусу. Про це за підсумками зустрічі на своїй сторінці у Facebook розповів бізнесмен, засновник компанії ТІС Андрій Ставніцер.

«Домовилися створити окремий фонд, з якого країна зможе забезпечувати лікарні необхідними засобами. Крім грошей, будемо допомагати людьми, ресурсами, логістикою, досвідом».

«На зустрічі були присутні 15 бізнесменів, в тому числі Петрашко, Пінчук, Ахметов, Коломойський, Олександр Ярославський, Веревський, Сергій Тігіпко, Гайдук, Воронов, Владислав Чечьоткін, Клімов» — розповів Ставніцер.

Він наголосив, що першочергово необхідні апарати для штучної вентиляції легень. «З цим все погано, лікарні катастрофічно не готові. І тести потрібні обох типів — експрес та ПЛР. З тестами питання більш-менш вирішено, в суботу приїде перший мільйон експрес-тестів, за словами президента, їх в першу чергу передадуть на передову», — розповів Ставніцер.

Бізнесмен також закликав допомагати літнім людям, щоб вони залишалися вдома: «Ми будемо працювати над тим, щоб самотнім людям похилого віку забезпечувати доставку продуктів додому. Упевнений, в селищах сусіди стежать один за одним, а в великих містах багато самотніх людей похилого віку. Кожен з нас може про це потурбуватися і, наприклад, залучити нудьгуючу на карантині молодь».

  • Президент Володимир Зеленський 16 березня провів неофіційну зустріч з олігархами та бізнесменами в Офісі президента. Пізніше в ОП повідомили, що Зеленський обговорював з олігархами та бізнесменами питання допомоги з боку великого бізнесу у протидії поширенню коронавірусу.