У Києві зафіксовано два випадки коронавірусу, а в Чернівецькій області померла жінка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві зафіксовано два випадки коронавірусу. Як повідомляє в Telegram Міністерство охорони здоровʼя, зараження підтвердили лабораторно 16 березня.

«Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування. Один пацієнт протягом інкубаційного періоду повернувся з Франції», — сказано в повідомленні.

Мер Києва Віталій Кличко написав у себе в Facebook, що один із заражених — студент, який контактував із хворою жінкою, яка померла від коронавирусу в Житомирській області. Хлопець провідував її з онукою жінки. Зараз він знаходиться на лікуванні в Олександрівській лікарні столиці.

Другий випадок — жінка, яка нещодавно повернулася з курорту у Франції. Вона знаходиться на самоізоляції, під наглядом лікарів і отримує лікування вдома. Всіх з ким контактували обидва пацієнти, зараз обстежують лікарі.

Як повідомляє Чернівецька обладміністрація, в 19:00 в інфекційному відділенні померла жінка, яка перебувала у стаціонарі з підозрою на зараження COVID-19.

«Смерть настала внаслідок важкої супутньої неврологічної патології, не повʼязаної з проявами коронавірусної інфекції. Напередодні у жінки взяли аналізи на наявність COVID-19, результати очікуємо найближчим часом», — повідомили в ОДА.