Держприкордонслужба: Українські туристи мають самостійно планувати своє повернення в країну

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Українські туристи, які зараз перебувають за кордоном, зокрема в Єгипті, мають самостійно планувати своє повернення в Україну. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби Володимир Нікіфоренко.

«Громадяни з відпочинку, в тому числі з Єгипту, мають самостійно планувати своє повернення. Ми їх запрошуємо, ми оголошували про порядок руху, ми повідомляли перевізників, зокрема, про те, що буде авіаційне сполучення припинене, тому вони мають для себе це рішення прийняти самостійно», — сказав Нікіфоренко.

Зараз Міністерство інфраструктури формує перелік чартерних рейсів, якими громадяни України зможуть повернутись додому після 17 березня, повідомили на сторінці відомства у Facebook.

Напередодні у Міністерстві інфраструктури повідомили, що в Єгипті на карантині застрягли українські туристи, яких не випускають із готелю й тимчасово не можуть доставити в Україну через ізоляцію.

За інформацією міністерства, заручниками ситуації виявилися туристи, які відпочивають на курортах Шарм-ель-Шейха і Хургади в готелях Reef Oasis Beach Resort 5* і Sentido Reef Oasis Senses Resort 5*. Наголошується, що всі громадяни України зможуть повернутися на батьківщину після того, як перечекають карантин.

Туроператор Join up повідомив, що українці, які не встигнуть повернутися до 16 березня 23:59, будуть вивозитися спеціальними рейсами. За їх словами, зараз спільно з урядом здійснюється розробка плану евакуації.