В Україні зʼявився онлайн-сервіс для відстеження спалахів коронавірусу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Директорат з питань регіональної політики та децентралізації Офісу президента запустив онлайн-сервіс для відстеження кількості хворих коронавірусом. Також на карті відображаються підозри на захворювання.

Моніторинговий сервіс відображає червоним кольором підтверджені випадки інфекцій, спричинених вірусом. Жовтим кольором позначені підозри на коронавірус, які чекають підтвердження, а зеленим — випадки з пацієнтами, чиї підозри не підтвердилися.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус став стрімко поширюватися країнами Азії й до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Станом на 14 березня кількість заражених коронавірусом в усьому світі зросла до 145 374 осіб.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні запровадили тритижневий карантин.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили у трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Житомирської області.