«Має ускладнення». У Житомирській ОДА повідомили про стан хворої на коронавірус жінки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко розповів про стан першої інфікованої коронавірусом COVID-19 людини в області. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

За його словами, коронавірус виявили у 71-річної жінки, яка, за попередньою інформацією, нещодавно була в Польщі, гостювала у родичів у Львові, а потім повернулася додому в Радомишль. Наразі жінку терміново госпіталізували та ізольовали.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик повідомив, що жінка перебуває на лікуванні, її стан середньої важкості. «Пацієнтка має лабораторно підтверджений діагноз, лікарі виявили ускладнення — запалення легенів. Проводиться необхідне симпоматичне лікування», — йдеться у повідомленні.

Медики стежать за станом здоров’я усіх осіб, які контактували з цією жінкою. У родичів пацієнтки поки симптомів коронавірусної інфекції не виявили, вони перебувають на обсервації вдома. Крім того, вже проведено первинну дезобробку житла хворої жінки, санітарного транспорту, яким її доставили до лікувального закладу.