США почали розслідування проти BMW через маніпуляції з обсягами продажів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Комісія з цінних паперів і бірж США почала розслідувати роботу німецького автовиробника BMW, повідомляє Deutsche Welle.

Автокомпанію підозрюють у махінаціях, повʼязаних із завищенням кількості проданих машин. Зазначається, що автодилери BMW реєстрували автівки на себе як нібито продані. Утім, насправді вони продовжували стояти на дилерських стоянках. Потім машини продавали як ледь вживані. Така практика дозволяє штучно покращити обсяги продажів.

Зазначається, що за 9 місяців 2019 року автовиробник продав у США майже 323 тис. автомобілів марок BMW і Mini. Це на 1,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Речник BMW у коментарі виданню підтвердив факт розслідування комісії та запевнив, що автовиробник «повністю співпрацює» з нею. Тим часом у самому американському регуляторі відмовились коментувати підозри щодо BMW.

  • Проти Volkswagen AG подали колективний позов майже 100 тисяч власників транспортних засобів у Великій Британії. Вони звинувачують компанію у введенні в оману клієнтів, оскільки VW встановлювала в автомобілі програмне забезпечення, яке створювало вигляд, ніби їхні дизельні автомобілі відповідали екологічним стандартам.
  • 3 травня 2017 року прокуратура Східного округу штату Мічиган висунула кримінальні звинувачення ексголові концерну Volkswagen Мартіну Вінтеркорну у справі про шахрайство з вихлопами дизельних автомобілів. У тексті звинувачення вказується, що він і пʼять інших менеджерів компанії «свідомо і навмисно вчинили шахрайство» з метою обійти норми вихлопів у США.