Вночі: Зеленський виступив в ООН, керівництву Volkswagen висунули звинувачення, Німеччина спростувала видачу віз власникам російських паспортів на Донбасі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: Зеленський виступив в ООН, керівництву Volkswagen висунули звинувачення, Німеччина спростувала видачу віз власникам російських паспортів на Донбасі

Пресслужба президента України

Зеленський виступив в ООН

Президент Володимир Зеленський взяв участь у Діалозі лідерів на саміті ООН з питань цілей сталого розвитку. У своєму виступі український лідер висловив надію, що завдяки підтримці міжнародних партнерів вдасться повернути українські території політико-дипломатичним шляхом, припинити війну та встановити мир.

«Жодна держава не досягне стійкого розвитку без миру і почуття безпеки. Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів, неможливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, аплодують вторгненню інших держав і порушенню прав і свобод людини», — підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що економічні показники України можуть бути значно кращими, проте заважають цьому два барʼєри. «Перший — це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи стикаються з опором. Але з цим нова українська влада обовʼязково впорається. Другий барʼєр набагато складніший. І нам його не подолати без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України», — сказав президент.

Німеччина спростувала видачу віз власникам російських паспортів на Донбасі

Міністерство закордонних справ Німеччини заявляє, що жодних випадків видачі віз жителям окупованих території Донбасу, які отримали російські паспорти, не було. На запит Deutsche Welle у зовнішньополітичному відомстві відповіли, що не знають про подібні випадки.

Також у МЗС додали, що жителі окупованих територій Донбасу можуть звернутися за українськими паспортами і вʼїхати на територію Німеччини без візи.

Керівникам Volkswagen висунули звинувачення через «дизельгейт»

Німецька прокуратура звинуватила керівництво автомобільного концерну Volkswagen у маніпуляціях з акціями через приховування перед інвесторами в 2015 році правдивої інформації про викиди.

Звинувачення висунуті проти генерального директора, голови та колишнього генерального директора автовиробника. У 2015 році Агентство з охорони навколишнього середовища США виявило, що мільйони дизельних автомобілів Volkswagen були оснащені програмним забезпеченням, розробленим для того, щоб занижувати показники забруднення атмосфери.

Volkswagen визнав, що встановив подібне програмне забезпечення. Скандал обійшовся концерну в понад €30 млрд.

УЄФА вибрав трьох господарів фіналів Ліги чемпіонів

Виконавчий комітет Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вирішив, що фінали Ліги чемпіонів УЄФА 2021—2023 років відбудуться у Санкт-Петербурзі, Мюнхені та Лондоні.

У 2021 фінал прийматиме стадіон «Санкт-Петербург» («Газпром Арена», Росія), у 2022 році — «Арена Мюнхен» (Німеччина), у 2023 — «Уемблі» (Велика Британія). Фінал Ліги чемпіонів 2020 року прийматиме Олімпійський стадіон Ататюрка в Стамбулі (Туреччина).