WSJ: Санкції проти будівельників «Північного потоку — 2» набувають чинності негайно

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Міністерство фінансів США заявило, що оголошені раніше санкції проти компаній-будівельників «Північного потоку — 2» набувають чинності негайно. Про це повідомляє The Washington Post.

З посиланням на опубліковані міністерством фінансів США пояснення до підписаних Трампом 20 грудня санкцій зазначається, що обмежувальні заходи стосовно компаній, що беруть участь у будівництві «Північного потоку — 2» і «Турецького потоку», набувають чинності у момент підписання.

Наголошується, що задля дотримання американського законодавства «сторони, які навмисне продавали, здавали в оренду або надавали кораблі, які беруть участь у прокладанні труб на глибині 100 футів (30,4 м) і більше в рамках будівництва газопроводів «Північний потік — 2» і «Турецький потік», повинні зробити так, щоб ці судна негайно припинили діяльність, повʼязану з будівництвом».

Раніше компанія Allseas заявила, що призупиняє будівництво газопроводу, поки не отримає «необхідні нормативні, технічні та екологічні розʼяснення від відповідного органу США» після набуття чинності нового закону про американські санкції. Зокрема, компанії загрожує заборона на вʼїзд до США і заморожування власності, що знаходиться в Америці.

Представлені Міністерством фінансів санкції були підписані Трампом разом з оборонним бюджетом США на 2020 рік, в якому передбачається $734 млн на стримування російської агресії, і ще частина суми буде виділена на блокування будівництва «Північного потоку — 2» і «Турецького потоку».