Кучма: Зробимо все, щоб звільнити до Нового року хоча б частину утримуваних на Донбасі заручників

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Кучма: Зробимо все, щоб звільнити до Нового року хоча б частину утримуваних на Донбасі заручників

Фото УНІАН

Незважаючи на негативний результат переговорів про обмін «всіх встановлених на всіх встановлених» в рамках Тристоронньої контактної групи, пошуки вирішення цього питання продовжаться. У пʼятницю, 20 грудня сторони проведуть скайп-конференцію, заявив представник України в ТКГ Леонід Кучма.

За його словами, звільнення полонених залишається пріоритетним питанням з урахуванням зустрічі лідерів Франції, Німеччини, РФ і президента Зеленського в Парижі.

«Нам не вдалося досягти того, чого хотілося. Не буду вдаватися в подробиці і не хочу кидати на когось звинувачення — переговорний процес триває. Ми сьогодні зустрілися у президента [Володимира Зеленського], поговорили про результати, тільки що я переговорив і з Гризловим [представник Російської Федерації в ТКГ Борис Гризлов]. Треба все-таки спробувати завтра, не зволікаючи, провести скайп-конференцію з цього питання. Зробити все, щоб до Нового року звільнити людей, хоча б якусь частину. Вдасться чи не вдасться — невідомо. Але президент ставить це питання на перше місце, у нього колосальне бажання добитися результату. І вся наша група докладе всіх зусилль, щоб люди зустрічали Новий рік вдома», — заявив Кучма.

Напередодні міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що на переговорах у Тристоронній контактній групі не вдалося досягти домовленостей про обмін «усіх встановлених на всіх встановлених».