Пристайко: На переговорах у Мінську домовитися про оновлення списків полонених не вдалося

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що на переговорах у Тристоронній контактній групі не вдалося досягти домовленостей про обмін «усіх встановлених на всіх встановлених». Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Що я бачу на сьогодні — на превеликий жаль, про оновлення списків в іншій підгрупі домовитися не вдалося. Я бачу на сьогодні, що нам не вдалося досягти цього прогресу», — сказав Пристайко.

Голова Міністерства закордонних справ уточнив, що йдеться про переговори, які проходять у середу в Мінську. Крім того, за словами Пристайка, сторони не змогли узгодити нове перемирʼя на сході України та домовилися про продовження оголошеного в липні поточного року.

Пізніше прессекретарка представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що на переговорах у Мінську сторони «дуже грунтовно обговорювали питання обміну утримуваними». «Вони доклали значних зусиль, щоб сприяти звільненню та обміну осіб, які утримуються в звʼязку з конфліктом, до кінця року, і тим самим втілити в життя рішення Нормандського саміту з цього питання», — додала вона.