Призначення Новікова головою НАЗК оскаржили в суді

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Окружний адміністративний суд міста Києва просять заборонити Кабінету міністрів призначати Олександра Новікова головою Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про це інформують у пресслужбі суду.

«Суд просять заборонити уряду призначати Олександра Новікова на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це йдеться у відповідній заяві про забезпечення позову, що надійшла до Окружного адміністративного суду міста Києва», — ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що позивач просить суд зупинити дію розпорядження Кабміну від 28 жовтня 2019 року «Про затвердження складу конкурсної комісії з відбору на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції» до закінчення розгляду справи по суті.

Водночас, як інформують у пресслужбі, до ОАСК надійшов позов, у якому позивач просить визнати протиправним і скасувати відповідне розпорядження уряду, а також рішення комісії про обрання кандидатів для проведення співбесіди.

Окрім того, позивач просить суд визнати протиправним і скасувати рішення комісії від 16 грудня, яким вона визначила Олександра Новікова як кандидата, який має найкращі професійний досвід, знання та якості для виконання службових обов’язків голови НАЗК, а також відповідає критеріям доброчесності. Також позивач просить суд визнати протиправним і скасувати внесення подання КМУ про призначення Новікова на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та про наявність правових підстав вжиття заходів щодо забезпечення позову.