Кандидати на посаду голови НАЗК пройшли співбесіду: розповідали про автоматизовані перевірки та якісні пресслужби

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

13—14 грудня відбулися співбесіди на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції з конкурсною комісією. Про це повідомляє антикорупційна організація Transparency International.

Так, заступник керівника Управління внутрішнього контролю НАБУ Микола Юпатін розповів, що треба створити Управління внутрішнього контролю та Управління запобігання корупції в НАЗК.

Водночас голова правління ГО «Харківський антикорупційний центр» Дмитро Булах переконаний, що одне з головних питань до НАЗК — це питання довіри громадськості, тому він бажає, аби всі охочі мали вільний доступ до приміщення агентства та консультацій із працівниками.

Директор Харківського теруправління НАБУ Юрій Кравченко перерахував, кого б із чинних працівників НАЗК взяв би собі в заступники.

Прокурор департаменту нагляду за дотриманням законів ГПУ Олександр Новіков обґрунтував своє бажання очолити НАЗК необхідністю довести, що антикорупційні інституції можуть діяти.

Керівник Третього відділу детективів НАБУ Олександр Цивінський заявив, що готовий за 4 роки підвищити індекс сприйняття корупції до 50—55 балів, і в цьому йому допоможуть люди, автоматизована система перевірок та якісна антикорстратегія.

Антикорупційний експерт у програмі сприяння громадській активності «Долучайся» Іван Пресняков наголосив, що готовий прислуховуватись до того, що говорить партія при владі. Також він додав, що планує розбудовувати систему комунікації із зацікавленими сторонами та якісну пресслужбу.

Водночас професор кафедри кримінального та кримінального процесуального права НаУКМА Микола Хавронюк розповів, що хотів би, щоб у НАЗК були аналітичні підрозділи. На його думку, вони мають орієнтуватися на викривачів та уповноважених осіб міністерств.

Керівник Управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук розповів про відкрите лобіювання інтересів: «Все одно лобіювання буде, і краще щоб це робилося за правилами».

У понеділок, 16 листопада, відбудеться засідання Конкурсної комісії, де оголосять результати конкурсного відбору.