У десяти областях аграрії перекрили дороги проти зняття мораторію на землю. Під Радою перші сутички

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У десяти областях України кілька тисяч аграріїв перекрили дороги, протестуючи проти скасування мораторію на продаж землі. Акції проходять у Херсонській, Полтавській, Харківській, Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Житомирській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Львівській областях. У Києві з протестами вийшли до будівлі парламенту.

Про це повідомляє «Всеукраїнська аграрна рада».

Учасники акції вимагають заборонити продаж землі іноземцям, а також зменшити концентрацію землі в одних руках до 5 тис. га.

«Запропонований до прийняття у другому читанні законопроект № 2178-10 дозволяє концентрувати в одних руках надвеликі масиви землі — до 210 тис. га, що вигідно тільки агрохолдингам», — заявили організатори акції.

На місцях чергує поліція. Про сутички та правопорушення повідомлень немає.

Біля Верховної Ради на акцію проти скасування мораторію зібралися націоналісти з «Національного корпусу», «Національних дружин», ВО «Свобода», а також ветерани. На місці встановили сцену, на якій вже виступив лідер «Накорпусу» Андрій Білецький.

Біля Ради почалися сутички з поліцією. Націоналісти облили зеленкою поліцейських, після чого відбулися невеликі сутички із застосуванням сльозогінного газу і петард.

Представники «Нацкорпусу» спробували встановити на вулиці Грушевського намети, але поліція і Нацгвардія почали відтісняти мітингувальників до Маріїнського парку.

А в поліції Києва повідомили про посилення нарядів в урядовому кварталі.

Пізніше в поліції заявили, що при сутичках тілесні ушкодження отримали двоє правоохоронців. Вони госпіталізовані. Також затриманий один з учасників бійки.