Львівська і Тернопільська облради вимагають відставки Кабміну через відкриття ринку землі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Депутати Львівської обласної ради вимагають відставки Кабінету міністрів на чолі з Олексієм Гончаруком через запровадження ринку землі та заявляють про загрозу національній безпеці. За відповідне звернення до керівництва держави на сесії 19 листопада проголосували 54 депутати, повідомляє Zaxid.net.

«Статус української землі звели до рівня звичайного товару, який може купити кожен, хто заплатить більші гроші. Це загроза національній безпеці, і створюють цю загрозу найвищі посадові особи держави. Ми розцінюємо такі дії як дії, що містять ознаки державної зради», — йдеться у зверненні.

Депутати закликають нардепів припинити розгляд законопроєкту про відкриття ринку землі до винесення цього питання на Всеукраїнський референдум. У разі розгляду проєкту у другому читанні попереджують про готовність провести позачергову сесію в Києві та координувати акції протесту.

Депутати також вимагають продовжити до 1 січня 2025 року мораторій на продаж земель і розпочати широке публічне обговорення щодо впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення.

Раніше через відкриття ринку землі недовіру Кабміну висловили депутати Тернопільської обласної ради. За відповідне звернення до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради та Кабміну проголосували 36 депутатів з 51.

Депутати вимагають відставки уряду і закликали жителів області після ухвалення закону про порядок відкликання народних депутатів розпочати процедуру відкликання нардепів від Тернопільщини, які підтримали проєкт про ринок землі у першому читанні.