ФІФА подала позови проти колишніх президента та віцепрезидента організації. Їх звинувачують у корупції

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Сьогодні ФІФА подала позови до швейцарських судів проти колишнього президента ФІФА Джозефа Блаттера та колишнього віцепрезидента ФІФА Мішеля Платіні, вимагаючи повернення 2 мільйонів швейцарських франків, необґрунтовано виплачених Платіні ще в лютому 2011 року.

Про це повідомляє пресслужба ФІФА.

«Це випливає з одноголосної резолюції, прийнятої нещодавно Комітетом з управління ФІФА, в якій підкреслюється, що ФІФА зобовʼязана намагатися повернути кошти, незаконно сплачені одним колишнім посадовцем іншому. Навіть Верховний суд Швейцарії підтвердив, що цей подарунок на 2 мільйони швейцарських франків повинен розглядатися як «неправомірний платіж», — йдеться в повідомленні організації.

Як зазначили у ФІФА, якщо ці кошти вдасться відшкодувати, вони будуть повністю спрямовані на розвиток футболу.

  • Восени 2015 року Платіні відсторонили на вісім років від будь-якої футбольної діяльності через корупційний скандал. Пізніше він подав апеляції та домігся скорочення терміну — до чотирьох років. Його підозрювали в отриманні 2 млн швейцарських франків від ексглави ФІФА Йозефа Блаттера з коштів організації.
  • 18 червня цього року Платіні затримали у Франції, але відпустили після тривалого допиту у справі про корупцію. Платіні підозрювали в отриманні хабара за те, щоб підвищити шанси Катару на перемогу на виборах країни-організатора Чемпіонату світу 2022 року.
  • В листопаді 2019 стало відомо, що Платіні подав до суду на організацію і вимагає виплатити йому €7,2 млн.