Мішель Платіні судитиметься з УЄФА. Він вимагає компенсації в €7,2 млн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Мішель Платіні судитиметься з УЄФА. Він вимагає компенсації в €7,2 млн

primeministergr / Flickr

Експрезидент УЄФА Мішель Платіні подав до суду на організацію і вимагає виплатити йому €7,2 млн. Про це повідомляє AFP.

Протягом чотирьох років Платіні був відсторонений від футбольної діяльності через підозри у корупції. Його дискваліфікація минула 8 жовтня 2019 року.

Платіні через суд вимагає від УЄФА виплатити йому €7,2 млн, з них €5,5 млн заборгованості по заробітній платі, а також преміювання та судові збори. Він заявив, що через свого адвоката вимагатиме виконання контрактних зобовʼязань.

Платіні очолював УЄФА з 2007 по 2017 рік, планував взяти участь у виборах президента ФІФА, змінивши на цій посаді Блаттера.

  • Восени 2015 року Платіні відсторонили на вісім років від будь-якої футбольної діяльності через корупційний скандал. Пізніше він подав апеляції та домігся скорочення терміну — до чотирьох років. Його підозрювали в отриманні 2 млн швейцарських франків від екс-глави ФІФА Йозефа Блаттера з коштів організації.
  • 18 червня цього року Платіні затримали у Франції, але відпустили після тривалого допиту у справі про корупцію. Платіні підозрювали в отриманні хабара за те, щоб підвищити шанси Катару на перемогу на виборах країни-організатора Чемпіонату світу 2022 року.