Суд заарештував без права застави двох підозрюваних у смерті волонтера Мірошниченка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Двоє підозрюваних у нанесенні тілесних ушкоджень волонтеру з Бахмута Артему Мірошниченку, який, не приходячи до тями, помер у лікарні, заарештовані на два місяці без права внесення застави.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Донецький апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури на рішення Артемівського міськрайонного суду Донецької області, який відпустив одного з підозрюваних під цілодобовий домашній арешт. Наразі обоє фігурантів перебувають під вартою без права внесення застави», — сказано в повідомленні.

Що сталося?

Увечері 29 листопада в Бахмуті двоє неповнолітніх побили Мірошниченка біля поштового відділення. За даними поліції, 16-річний підліток наносив удари волонтеру, а його 17-річний приятель, який нещодавно отримав умовний термін за пограбування, спостерігав за подією. Підлітків затримали наступного дня.

6 грудня Мірошниченко, не виходячи з коми, помер у лікарні Бахмута. Місцеві ЗМІ і друзі волонтера писали, що його вбили за українську мову. Начальник поліції Бахмута заявив, що нападник пояснив свої дії тим, що хотів відпрацювати на людині свої навички в єдиноборствах.