У Запоріжжі напали на ромську активістку Анжеліку Бєлову, вона опинилася в реанімації

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У Запоріжжі напали на ромську активістку за права національних меншин Анжеліку Бєлову. У результаті нападу дівчина опинилася в реанімації з ушкодженнями печінки та ділянки в районі серця, повідомив у Facebook президент Асоціації національних меншин Запоріжжя Ауфаль Хамдані.

«Тільки що в Космічному мікрорайоні Запоріжжя, на вулиці Європейській напали на відому активістку Анжеліку Бєлову. Дівчина є керівником громадської організації «Запорізький ромський центр «Лачо Дром» і дружиною запорізького громадського діяча, лідера організації «Антикорупційний рух Запоріжжя» Костянтина Бєлова», — написав Хамдані.

Його слова підтвердило «Ромське радіо Chiriklo», закликавши правоохоронні органи міста розслідувати напад на активістку, а мешканців Запоріжжя — допомогти в розшуку нападника.

Радіо зазначає, що невідомий чоловік переслідував дівчину з магазину, простежив за нею, коли вона прямувала додому й, наздогнавши в підʼїзді будинку, двічі вдарив ножем — у серце та печінку.

«Ліку прооперували, вона стабільна», — додали представники радіо.

  • Після нападу на табір ромів, який стався 21 квітня 2018 року на Лисій горі в Києві, українська влада досі не зʼясувала особи всіх нападників і не притягла їх до відповідальності.
  • Пʼятий апеляційний адміністративний суд Одеси визнав протиправними бездіяльність поліції під час виселення ромів з Лощинівки в Одеській області в 2016 році та підтримку лощинівським сільським головою Віктором Паскаловим рішення про їхнє виселення.