В екснардепа Микитася провели обшуки у справі про відмивання 200 млн грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Працівники Генпрокуратури і Держбюро розслідувань провели обшуки в передмісті Києва у колишнього народного депутата Верховної Ради Максима Микитася (група «Воля народу») у справі про відмивання 200 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ, але не вказує прізвище депутата. За даними Українських Новин, обшуки пройшли саме в Микитася.

«Цей народний депутат можливо вчинив дії, спрямовані на легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом у розмірі понад 200 млн грн. Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно, у тому числі, виявлене під час обшуку», — повідомили в ГПУ.

У ДБР повідомили, що депутат підробив у 2016 році договори купівлі-продажу цінних паперів та корпоративних прав. При цьому один з учасників договору помер до його підписання.

Раніше «Судовий репортер» повідомляв, що проти Микитася почали розслідування через підробку документів на отримання корпоративних прав щодо обʼєктів будівництв. Колишній депутат нібито відмив понад 200 млн грн від несплати податків, використовуючи при оформленні документів двох підставних осіб, які померли в 2015 і 2016 році.