«Миротворець» оголосив про призупинення роботи сайту

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Центр «Миротворець» заявив, що призупиняє всі свої сервери на дві години, а доступ до даних тимчасово матимуть лише окремі категорії користувачів. Про це йдеться у повідомленні на їхньому сайті.

«Миротворець» планує призупинити роботу серверів 10 грудня о 18:00: «Розраховуємо, двох годин нам вистачить».

«Сьогодні 10.12.2019 року о 18:00 на радість потворам від медіябл*тьства, бойовикам та російським найманцям, а також на вимогу деяких об’єктивних обставин ми повністю зупиняємо сервери Миротворця, а саме: сайт myrotvorets.center та всі його дзеркала», — йдеться у повідомленні.

При цьому додають, що доступ до відомостей про обʼєкти їхнього дослідження буде тимчасово забезпечений лише для окремих категорій користувачів на певному закритому ресурсі.

  • У травні 2016 року посли ЄС і Німеччини вимагали від Києва закрити сайт «Миротворець» після того, як на ньому оприлюднили списки журналістів, зокрема західних, які змушені були отримувати акредитацію від влади «ДНР» для роботи. Під час скандалу з оприлюдненням даних журналістів сайт оголосив про своє закриття, але згодом відновив роботу.
  • У 2018 році Міністерство закордонних справ Німеччини закликало Україну закрити сайт «Миротворець» після того, як туди потрапив ексканцлер Шредер.