Суд заарештував соратника директора ДБР Щербину із заставою у 2 млн гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд заарештував соратника директора ДБР Щербину із заставою у 2 млн гривень

Вищий антикорупційний суд

Вищий антикорупційний суд

Вищий антикорупційний суд заарештував ексочільника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербину. Про це повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

3 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що близького соратника голови Державного бюро розслідувань Романа Труби Ігоря Щербину підозрюють в отриманні хабаря у розмірі $150 тис.

«Суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, і застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2 130 100 гривень застави», — йдеться у повідомленні.

САП нагадала, що Щербині інкримінують злочини за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 4 ст. 369 (пособництво у наданні неправомірної вигоди) Кримінального кодексу.

Справа Щербини

За даними слідства, Щербина за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовників $150 тис. хабаря нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів. Той в обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовника. Щербину та підприємця затримали після отримання ними першого траншу в розмірі $75 тис. з обумовлених $150 тис.