Рада провалила призначення Ясько головою Комітету з зовнішньої політики

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Верховна Рада не змогла призначити головою Комітету ВР з питань зовнішньої політики та закордонних справ Єлизавету Ясько.

За її призначення проголосували 186 депутатів з необхідних 226.

До постанови № 2534 «Про внесення змін до постанови Верховної ради «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради девʼятого скликання» включили одразу 2 пункти: звільнення з посади голови комітету Богдана Яременка та призначення на цю посаду Єлизавети Ясько. Народні обранці критикували таке обʼєднання в одній постанові: вони готові були звільнити Яременка, а кандидатуру на посаду хотіли спочатку заслухати.

Таким чином, Богдан Яременко залишається очільником Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та закордонних справ.

Що сталося?

Причиною відставки Яременка стала публікація виданням «Букви» фото і відео його листування із секс-працівницею під час засідання Верховної Ради. Нардеп після цього заявив, що це була «спланована провокація» з метою виявити журналістів, які підглядають за листуванням депутатів. Пізніше він сказав, що «листування не було», а через деякий час вибачився перед фракцією та виборцями.