Скандал з нардепом Яременком: «Слуга народу» обере нового голову Комітету Ради із зовнішньої політики

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Фракція «Слуги народу» вирішила усунути нардепа Богдана Яременка з посади голови Комітету Верховної Ради із зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці. Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми проголосували за те, що голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва буде переобраний. Ми затвердили рішення і проголосували за нього більшістю голосів», — заявив нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура.

Він пояснив, що це питання буде розглядатися на інших засіданнях фракції. «Тобто будуть персональні кандидатури, вони свою програму дій представлять фракції та іншим фракціям. Тобто принципова позиція фракції була прийнята стосовного того, що необхідно переобрати голову цього комітету. На жаль, він сьогодні не з’явився і не надав свої коментарі з цього приводу», — пояснив Качура.

Що сталося?

Причиною відставки Яременка може бути публікація виданням «Букви» фото і відео його листування із секс-працівницею під час засідання Верховної Ради. Нардеп після цього заявив, що це була «спланована провокація» з метою виявити журналістів, які підглядають за листуванням депутатів. Пізніше він сказав, що «листування не було», а через деякий час вибачився перед фракцією і виборцями.