Депутат Деркач зустрівся з Джуліані та обговорив створення міжпарламентської групи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані зустрівся в Києві з позафракційним депутатом Верховної Ради Андрієм Деркачем. Нардеп написав у Facebook, що вони обговорювали створення в Раді міжпарламентської групи «Друзі України СТОП корупція».

За його словами, Джуліані може допомогти побороти корупцію в Україні та знизити градус скандалу щодо міжнародної корупції. Вони, серед іншого, обговорили нецільове використання українською владою $4,4 млн американської допомоги на проєкт 2016 року «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».

«Нам буде дуже корисною участь Джуліані у створенні цієї групи. Зокрема, він може допомогти зі вступом до групи міжнародних експертів, аналітиків, журналістів і всіх тих, хто здатний реалізувати завдання групи і принести користь стратегічним взаєминам України та США», — написав він, додавши, що групу з адвокатом Трампа в Раді можна оформити як міжфракційне обʼєднання.

Деркач зазначив, що разом з нардепом від «Слуги народу» Олександром Дубінським надіслав листа голові Сенатського юридичного комітету Ліндсі Грему, члену комітету з розвідки Девіну Нуньесу, а також голові офісу Білого дому Міку Малвейні. Листи містять заклик до участі у формуванні міжпарламентської групи.