Експрацівник СБУ Іванюк готовий пройти детектор брехні у справі про вбивство сина Соболєва

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Експрацівник СБУ Михайло Іванюк готовий пройти поліграф в рамках справи щодо замаху на депутата Вʼячеслава Соболєва та вбивства його сина. Про це Іванюк повідомив у коментарі «Громадському».

«Я в певному шоці. Я не розумію, чому він назвав моє прізвище поряд з іншими. Я тоді був з ним в достатньо дружніх стосунках. Ми не конфліктували. У нього був конфлікт з певними особами щодо права власності на об’єкти нерухомості в Маріуполі», — сказав Іванюк виданню.

Він додав, що ніколи не знав підозрюваних у справі Лаврегу і Семенова.

Що сталось?

Близько пʼятої години вечора 1 грудня в Києві, на перетині вулиць Тарасівської та Льва Толстого обстріляли Range Rover Вʼячеслава Соболєва. Він встиг ухилитися під час пострілу, і куля потрапила в його 3-річного сина. Дитина померла по дорозі в лікарню.

Вже наступного дня, 2 грудня, поліція повідомила про затримання двох підозрюваних у вбивстві дитини. За даними ЗМІ, підозрювані — ексбійці 8-го батальйону «Аратта» Української добровольчої армії Лаврега та Семенов. У «Правому секторі» відхрестилися від підозрюваних.

3 грудня прокуратура повідомила затриманим про підозру за п. 2, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення) КК України. Злочин карається позбавленням волі на строк від десяти до пʼятнадцяти років або довічним увʼязненням.

Також прокуратура Києва розповіла подробиці злочину. Зʼясувалося, що підозрювані зняли кімнату в хостелі навпроти ресторану, з якого виходив Соболєв. Стрілець засів на балконі, а другий стежив біля самого ресторану. Замах на Соболєва був замовним.

  • 4 грудня Шевченківський суд міста Києва обрав запобіжний захід обом підозрюваним у вбивстві у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без права застави. У перерві між засіданнями Соболєв назвав імена восьми людей, яких він би хотів перевірити на поліграфі в рамках своєї справи. Один з них — екснардеп Олександр Грановський — вже погодився.