Розстріл авто ресторатора Соболєва: підозрюваним по 18 і 19 років

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Підозрюваними в розстрілі автомобіля політика та ресторатора Вʼячеслава Соболєва, внаслідок якого загинув його трирічний син, є 18- і 19-річні чоловіки. Про це повідомив на брифінгу очільник поліції Києва Андрій Крищенко.

Крім того, Крищенко розповів, що в результаті поліцейської операції «Сирена» правоохоронці затримали автомобіль Hyundai, з якого, за словами свідків, були здійснені постріли. Після цього був проведений слідчий експеримент, який допоміг вийти на підозрюваних. Їх затримали вранці у понеділок. Пізніше слідчі встановили, що стрільба велася не з авто, а з будинку біля місця злочину. Крім того, правоохоронцям вдалося знайти зброю — карабін калібру 7,62 мм.

«У будівлі [підозрювані] перебували достатньо часу, щоб підготуватися. Після пострілу підозрювані за дві хвилини покинули приміщення, на місці злочину були знайдені речові докази», — додав Крищенко.

Також керівники поліції розповіли, що підозрювані не є киянами, один з них народився в Західній Україні, другий — в Центральній. За скоєне, як підкреслив Крищенко, зловмисникам загрожує від 15 років до довічного увʼязнення.

Також Крищенко розповів, що наразі провадження розслідується за ч. 2 ст. 115 (убивство малолітньої дитини). Він пояснив, що коли слідство встановить справжні мотиви замаху, справу буде перекваліфіковано. Наразі правоохоронці розглядають три версії: побутовий конфлікт, фінансово-господарську діяльність Соболєва та його професійна діяльність.

За даними ЗМІ, підозрювані — ексбійці 8-го батальйону «Аратта» Української добровольчої армії на прізвище Лаврега та Семенов. Також ЗМІ опублікували кадр з камери спостереження, на якій зображений один з підозрюваних.

Telegram / Perepichka News

  • Увечері 1 грудня в Києві на перетині вулиць Тарасівської та Льва Толстого стріляли в Range Rover Вʼячеслава Соболєва. Він встиг ухилитися під час пострілу, і куля потрапила в його 3-річного сина. Дитина померла по дорозі в лікарню.
  • У травні 2015 року українські ЗМІ повідомили, що Соболєв володіє мережею супермаркетів «Обжора», яка працює на окупованих територіях від імені підприємства ТОВ «Донукрторг». У жовтні 2015 року тодішній глава парламентської фракції БПП Юрій Луценко заявив, що Соболєв продав мережу «Обжора» ще у 2007 році.