Зеркаль: Помічник президента Єрмак наполегливо радив мені припинити медіаактивність

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Зеркаль: Помічник президента Єрмак наполегливо радив мені припинити медіаактивність

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрямок, просив заступницю міністра закордонних справ Олену Зеркаль «припинити медіаактивність».

Про це вона сама розповіла під час ефіру на «Радіо НВ».

«Ми говорили з приводу останніх мої інтервʼю, і він [Єрмак] наполегливо рекомендував припинити мою медіаактивність. Це стосувалося загального підходу. І я потім більше двох місяців не коментувала, оскільки ми ще обговорювали, що необхідно говорити в дусі й руслі того, як вони [Офіс президента] бачать розвиток подій. Я не отримувала ніяких установок щодо публічних виступів, і я уникала будь-яких коментарів», — зазначила вона.

Зеркаль додала, що після розмови з Єрмаком на початку вересня і до засідання Міжнародного Суду ООН 8 листопада в неї не було жодного інтервʼю чи навіть допису в соцмережах.

Заступниця міністра зазначила, що прохання помічника президента стосувалося не якихось конкретних тем, а їй загалом не рекомендувалося давати будь-які коментарі. Вона пояснила, що прислухалася до рекомендації Єрмака, оскільки їй було «важливо завершити всі справи й не створювати додаткового напруження, щоб не ризикувати результатами».

На думку Зеркаль, прохання Єрмака ґрунтувалося на тому, що вона не була частиною команди Зеленського, тому її слова могли б «зашкодити процесам, якими опікується Офіс президента та президент».